Roald Amundsenstraat 48 - 7825 AT Emmen

Wat kost de montage van een airco?

De meest gangbare airco modellen in de split-unit uitvoering (1 binnen- en 1 buitenunit) zijn de ,,hoog aan de wand” modellen.
Doordat de fabrikanten hier de meeste aantallen van verkopen en produceren, beginnen de airco prijzen dus bij deze modellen. De prijzen lopen dan achtereenvolgend op naar de vloermodellen, plafondonderbouwmodellen, assettemodellen (plafondinbouw) en de satellietmodellen, welke boven een systeemplafond of op een zolder kunnen worden gemonteerd en door middel van roosters in het plafond lucht aan- en afvoeren.

Om een split-unit te monteren zijn we ongeveer een dag bezig. Het is echter sterk afhankelijk van de uit te voeren werkzaamheden. Moet er mischien een dakdoorvoer in een platdak gemaakt worden? Of moet er door een betonnen verdiepingsloer worden geboord? En waar kan de elektrische voeding vandaan getrokken worden, waar kan het condenswater naar toe, waar kunnen de leidingen en kabels tussen binnen- en buitenunit langs gelegd worden? En hoe leggen we deze uit het zicht of waarin werken we ze netjes af? etc.

U begrijpt dan ook dat de montagekosten zo tussen de €400,– en € 500,– uitkomen als we een dag aan het werk, zijn inclusief voorrijdkosten etc. Dit lijkt mischien duur, maar vergelijk het bijvoorbeeld ééns met als u uw auto naar de garage brengt en er een dag aan wordt gesleuteld, tegen het tarief van de garage, welke dan niet komt voorrijden, maar waar u naar toe moet.