Roald Amundsenstraat 48 - 7825 AT Emmen

Airco systemen

De meest goedkope en eenvoudige systemen zijn de verrijdbare airco’s die stekkerklaar verkocht worden.

De nadelen van deze systemen zijn onder andere het hoge energieverbruik, veel geluid doordat de compressor-motor in de te conditioneren ruimte staat, de luchtslang die de warmte af dient te voeren geeft al weer warmte af in de te conditioneren ruimte waar de airco staat opgesteld, slechte condenswaterafvoer etc.

Split-units zijn tegenwoordig de meest gangbare airco systemen voor de thuismarkt en het midden- en kleinbedrijf. In de te conditioneren ruimte wordt een binnendeel opgesteld die middels koelleidingen wordt verbonden met een buitendeel. Het voordeel hiervan is dat de ventilator in het binnendeel de enige geluidsbron is in de te conditoneren ruimte. Door de uitgekiende bouw van deze split binnendelen is de  luchtopbrengst van de ventilator veel gunstiger ten opzichte van een verrijdbare airco waardoor een vertrek  beter en sneller wordt geconditioneerd.

Voor meerdere ruimte’s in één pand zijn er ook de zogenoemde multi splitsystemen beschikbaar. Hier worden er meerdere binnendelen middels koelleidingsets op één buitendeel aangesloten.

Voor grotere gebouwen zijn er dan nog centrale airco’systemen leverbaar. Bij dit systeem wordt er een centraal koelleiding systeem gemonteerd waarop de binnendelen door middel van speciale verdeel T-stukken op het centrale systeem worden aangesloten.